Внимание, видите ли жена с черна точка на ръката, звънкайте в полицията

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Може би някога сте виждали такъм белег на ръката на жена, но не сте обръщали внимание? Не всеки би видял в такъв знак нещо особено или вик за помощ, а някои дори биха си помислили, че това е просто петно. И все пак, ако видите жена с такава черна, нарисувана точка на дланта, веднага подайте сигнал в полицията.

Историята тръгва от американската домакиня Дина, която се омъжва за свой съученик веднага след завършване на гимназията. Докато съпругът й завършвал университета, тя родила момченце, след това и две момиченца. През цялото време седяла вкъщи и се занимавала с домакинството.

Съпругът й Боб бил ревнив и не разрешавал на жена си да излиза от дома им без него. Тя не можела да отиде дори до магазина или детската градина. Съпругът й държал да спазва точно установен от него график.

След пет години тежък брак Дина не издържала. Отишла без разрешението на съпруга си на среща на випуска. Когато се върнала вечерта у дома, бил първият побой. Скоро това се превърнало в нещо съвсем редовно. Ако допреди това оказвал психически тормоз, сега към него се прибавило и физическото насилие.

Изолацията на Дина била пълна – нямала мобилен телефон, можела да общува само с родителите по стационарния и й било забранено да ги кани без разрешението и присъствието на Боб у дома им.

Жената прекарала още две тежки години, когато й помогнала да се избави щастлива случайност. Бременна с поредното дете тя отишла в женската консултация заедно с мъжа си.

Лекарят я помолил да легне на кушетката и дръпнал завесата. Дина видяла на масата до себе си маркер и видяла в това шанс за спасение. Написала на ръката си: “Помогнете ми!” и показала дланта си на доктора, когато дошъл да я прегледа.

Жена се събуди по чудо след 27 години в кома

Той се направил, че не е видял нищо и помолил съпрузите да го изчакат, след което се отдалечил. Пет минути по-късно се върнал заедно с двама полицаи. Пред тях Дина се разплакала и разказала за целия тежък тормоз, през който преминавала.

Боб бил арестуван и получил забрана да се доближава до Дина и децата.

Младата жена се преместила при родителите си и решила да помогне и на други като нея.

Така й дошла идеята с черната точка. Тя публикувала историята си в социалната мрежа и призовала жени в нейното положение да рисуват точка на ръката си като знак, че са в опасност. Потребителите реагирали веднага и коментирали, че ще следят внимателно за този знак.

За две години от началото на този експеримент били заведени над хиляди дела за домашно насилие само в САЩ. На някои жени с точка на ръцете помагали абсолютно непознати, а на други – техни близки, които научили за тази акция.

Отчаяни жени дори публикували снимки на ръцете си в социалните мрежи, където потребители реагирали светкавично.

Източник: / jenata.blitz.bg

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във „Фейсбук“

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook