Най-големите митове и истини за турските жени – всичко онова, което сериалите не ни казват

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Познаваме турските жени предимно от клишетата , наслагвани ни в литературата и любимите турски сериали. Но дали тази ни представа действително отговаря на истината? За турските момичета има изписани и изговорени много митове.

Някои от тях донякъде съответстват на реалноста, други пък са съвсем фантастични. Къде е истината и къде измислицата?

Днес ще развенчаем най-големите митове за турските жени и ще ги покажем такива, каквито са в действителност:

мюсюлманка с фередже

Мит 1. В Турция момичетата ходят с шалове, които закриват лицата им. Това е много странен и абсолютно неоправдан мит. Ако срещнете в Турция жена с парандж – това е туристка, бъдете сигурни. Турция е светска държава. Повечето от момичетата изглеждат по същия начин, както и останалите в Европа. Изключения представляват единствено вярващите мюсюлманки. Те винаги се покриват с шал. Но такива момичета може да срещнете и в други държави.

Мит 2. Всички туркини са дебели. Това отново не е съвсем истина. Сред младите момичета се срещат както слаби, така и пълни. С възрастта, разбира се, турските жени приемат една по-пищна форма на тялото, но и това не е правило за всички.

туркиня с красиви очи

Мит 3. Всички туркини са тъмнокоси и с кафеви очи. В повечето случаи това е истина. Но също така се срещат и светлокоси и светлооки момичета, макар и това да е рядкост. Блондинките много се ценят в Турция, затова и на улицата често може да срещнете жени с боядисани коси.

Мит 4. Турските момичета не са толкова привлекателни. Това пък съвсем не е истина. Много от тях са миловидни и имат чар. Да, не са супер красавици по всички канони на красотата, но пък привличат вниманието. А ако става въпрос пък за младите момичета в Истанбул, повечето от тях са изключително поддържани.

турски момичета

Мит 5. Всички възпяват моралните качества на туркините, тяхната недостъпност и праволинейност. Особено, сравнявайки ги с достапъността на европейските момичета. Но и тук е изработен стереотип, който отдавна е остарял. Смята се, че турските момичета са скромни и мълчаливи. Но дори и това не е истина. Както при всички народи някои са много скромни, а други – общителни. Цялата абсурдност на този мит може да бъде разбрана, ако, например, се разходите в района на истанбулския университет.

Мит 6. Жените в Турция не работят. Това не е истина. В много съвременни компании назначават модерни туркини за сътруднички. Често може да ги срещнете сред мениджърите и администраторите в търговските центрове, сред продавачките и дори охранителите. Възможно е този мит да се е появил, защото в ресторантите и туристическите услуги основните служители са мъже. Жени могат да бъдат срещнати сред камериерките и много рядко на рецепцията.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във „Фейсбук“

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook